Grinch v demisi

I Grinch v demisi může škodit a už k tomu nepotřebuje ani svého psa. A nekrade jen Vánoce, ale všechny svobody, které ho jen napadnou.

 

Natočili mu ho (covida) a co myslíte: Měl ho tam. To jej ovšem tak vyvedlo z míry, že se rozhodl ukrást všem Vánoce. Když ne on, tak nikdo!

Správně by se měl stáhnout do ústraní. Ležet doma a léčit se. Nekafrat online a nenařizovat další a nové diskriminační cancy. Ale on nějak přišel na to, že existují aplikace typu Skype či Teams, které mu dovolují posílat zlo na dálku. A ze své karantény, jako ze záhrobí se ještě snaží natropit co nejvíce škod, než potáhne od válu.

 

A navíc se tváří, že nás chrání. Cpe nám vakcíny i kdyby to mělo zabít jeho babičku a tvrdí, že to je recept na nesmrtelnost. Při tom nám za rohem maže rtuť na chleba. Po kapkách, abychom si nevšimli. A my pomalu umíráme. Nicméně jistě. Krátce po padesátce to s náma šlehne jako s císařem Čchin š´-chuang-ti. Po lžičkách se dá vypít i moře a stokrát nic umořilo osla.

useknutá hlava zeleného monstra

Další blesk z čistého nebe, titulek v novinách hlásá: Češi nechtějí přijít o vánoční návštěvy, omezit setkávání plánuje jen čtrnáct procent!

Tak to se musí zarazit, žádné scházení doma. A v teple domova vymyslí protislogan: Ideální je setkání venku.

Jenže pozor i tam si lidé mohou vyměňovat své názory. Jsem na tahu, směje se zelenými ústy Grinch, a zakáže vánoční trhy.

Co na tom, že to zničí podnikání mnoha prodejců, kteří jen den před tím naplnili stánky zbožím. Byli prostě slabí a nevydrželi (ne)viditelnou ruku trhu, mnul si prsty jak pan Burns ze Simpsonů, výtečně. Důsledky jeho činů však nezakryje ani sníh, co napadl i v nížinách.

Stánkaři si to nechtějí nechat líbit, ale on se jim jen směje: „Běžte si stěžovat třeba k soudu.“ A pro jistotu nechal vysbírat všechny klacky v okruhu deseti kilometrů, aby Kdovíci v údolí neměli co zvednout na obranu.

A pokračuje ve svém paternalismu. Kdovíci sami neposoudí, co je pro ně dobré. To ví jen jejich zlý a přísný táta. Ale protože jsou hloupí, musí jim svou vůli vnutit násilím.

 

Ale my si Vánoce ukrást nenecháme!

Máme dost skurilních neumětelů a dementních lhářů!

 

Nejsem první, kdo navrhuje vyhlásit jej za odměnu Posměchmajstrem roku a pozvat ho na punč na ty z jeho popudu opuštěné vánoční trhy. Nechat jej stát samotného uprostřed Náměstí Svobody v Brně, hned vedle jeho vztyčeného černého kamaráda, který polámal ruce hned několika důchodcům a bezdomovcům. Budou si rozumět.

A z prázdného pódia bude znít koleda. A nebude to duchovní píseň jeho jmenovce Hospodine, pomiluj ny, ale píseň revoluce.

Až vládní Grinchové jako on uslyší lid zpívat husitský chorál opustí kvapně zdevastované údolí.

A kdo ve své pýše zůstane, bude defenestrován ze svého resortu. Jenže to už nebudou Kdovíci, ale Vímecochci, jenž budou stát s vidlemi pod jeho okny na Palackého náměstí.

 

 

Posuďte sami, co se za uplynulý rok změnilo:

Tekutý kapřík

Mikuláš online

 

 

Napsat komentář