Kdo jsou ti Malthusiáni?

Hrozí lidstvu opravdu ekologická katastrofa? Nebo snad katastrofy? Neměli bychom se raději bát úplně něčeho jiného?

 

Svět je přeplněn organizacemi na záchranu kdečeho. Říkají si neziskové, ale pokaždé tím někdo něco získá. A někteří zase ztratí.

Z každého koutu zní: Save the planet. Nebo: Heal the world.

Ale to prostě není pravda. Skutečný záměr ekologické agendy zůstává nezměněn: Parazitická malthusiánská elita, která pohrdá prostým lidem, chce ukojit svou chamtivost a umně maskuje své záměry chytlavými hesly. Jediným cílem je rozšířit a upevnit svou moc.

Pořádají summity, na které létají tryskáči. Sami jezdí limuzínami a obyčejným lidem vezmou auta na benzín. Jednoduše kážou vodu a pijí víno. Vzniká moderní otrokářství, v němž si hrstka lidí žije nad poměry a ničí planetu, zatímco násilím nutí ty ostatní k drastickým omezením ve jménu ochrany přírody. Vymýšlí strašáky a objednávají studie s jasně daným výsledkem na podporu svých tvrzení.

 

Pravda je přesný opak toho, co říkají politici, vědci a mediální hysterici.

 

podlaha pokrytá opadaným listím

Všechno to globální oteplování, či změna klimatu nebo dokonce klimatická katastrofa, jakkoliv to nazveme ve skutečnosti není problém. Ten z toho dělají klimatologové.

 

Totéž platí pro všechny ostatní, neustále vyvolávané tak zvané environmentální hrozby: bezmocní lední medvědi, potápějící se tichomořské ostrovy, mroži vrhající se na smrt, umírající Velký bariérový útes, plastový odpad v Pacifiku, okyselení oceánů, tání polárních ledovců, bezprecedentní lesní požáry, vymírání druhů.

Všeho moc škodí. I lidí. Hlavně lidí.

 

Reverend Thomas Robert Malthus, renomovaný britský duchovní a vědec, známý také díky své Eseji o principech populace, která představovala protichůdnou teorii oproti tehdejšímu názoru. Podle ní populace vzroste natolik, že překoná rychlost produkce potravin a nastane hladomor. Problém přelidnění dává do rukou úzké elity bič na lidi, kterým hrdě a hlasitě práská nad hlavou. Musíte se hromadně omezit jinak nebudeme mít, co žrát. My, nebudeme mít, co žrát.

Další ovládací element má jméno John Maynard Keynes. Keynesiánství je ekonomický směr, který ospravedlňuje zásahy státu do veřejné ekonomické sféry. Keynesiánští ekonomové zastávají řízené tržní hospodářství, převážně v soukromém sektoru, ale s aktivní účastí vládních intervencí během recese a deprese.

 

Slyšíte ten oxymorón? Řízené tržní hospodářství? A vládní zásah do soukromého sektoru? To je návrat do hlubokého komunismu, kdy se výsledky příští pětiletky ví už nyní.

A mimochodem ze slova recese mám deprese.

 

Universe 25

Divadlo Greta

 

Napsat komentář