Homo stultus armentum

Lidé jsou rádi součástí skupiny, kmene, klanu prostě stáda. Bojí se o sobě rozhodovat sami a schovávají se za kolektivní vinu či zodpovědnost.

 

A to dávají také náležitě najevo. Každou blbost, na kterou jsou hrdí, ukazují různým způsobem veřejnosti. Chtějí se pochlubit ostatním, že patří právě k tomuto názorovému hnutí, ke konkrétní smečce, davu nesoucímu právě tyto barvy na vlajce.

Neváhají kvůli tomu sáhnout hluboko do své umělecké duše, aby vyškrábali zlomek kreativity, o které neměl nikdo ani tucha a vlastníma levýma rukama vytvoří pomník své pokroucené fikce, se kterou se od té chvíle bude muset bohužel počítat jako s realitou.

 

Nejlepším takovým prostředkem je nápis na čepici nebo tričku. To zvládne i průměrný imbecil po zakoupení fixky na látku nebo barviček. Ti sofistikovanější použijí domácí počítač a svůj grafický výkřik jako od Muncha nechají vytisknout nějakou specializovanou firmu.

Namítnete, že to někteří z nich myslí dobře třeba s nápisy Daruj krev nebo Zachraňte bobra. (toho živočicha) Oukej. Pak je taky partička recesistů se spodním prádlem, které má na zadku nápis Vložte minci. V neposlední řadě i já jsem si koupil tričko rockové skupiny na jejich koncertě.

Mám teď na mysli ty, kteří mají tu neutuchající touhu sdělovat při každé příležitosti svoje postoje a nepustí vás dál bez stejného trička.

 

Výrobci oblečení samozřejmě využili situace, neboť kraviny lidé prostě chtějí a neváhají za ně zaplatit nemalý peníz, a začali chrlit podobné produkty doslova ze svých pásů.

Vrcholem stupidity se stal nápis Jsem očkovaný nebo tričko s názvy firem, které vakcíny prodávají: Pfizer, Moderna a Johnson & Johnson.

Vakcinačním merchandisingem se zahltila celá planeta a kdo nemá aspoň covid-čepku není IN.

Loni jsem viděl i roušky s nápisem Drž hubu.

zelené tričko s nápisem fuck off korona

 

Koronamóda přišla do módy, aniž by se někoho ptala a lidé ji přijali za svou bez přemýšlení. Většina se přidala k většině. Zajímavé je, že jsem ještě neviděl nikoho s tričkem Nejsem očkovaný. Možná by se stal terčem veřejného kamenování a zostuzování. Vždyť přece není z mainstreamového klanu, a to se trestá.

 

Jenže druh rodu Homo stultus armentum je nevyzpytatelný a nezastaví se před ničím. Za nedlouho potkáme na ulici lidi, kteří vyjadřování svých postojů doženou do krajnosti nápisy: Mám rakovinu, Růža mě nakazila kapavkou nebo Karel mi to dělá. A nebude to recese či pomsta.

Jak by se na světě žilo lépe, kdyby byl každý hned rozpoznatelný podle svého pravdivého a sebekritického nápisu na mikině: Znásilnil jsem chlapečka nebo Zabil jsem tchýni.

Dětská trička by se pak mohla prodávat sériově, neboť jsou nápisy univerzálního typu: Zneužívá mě učitel a Jsem terčem šikany. Ti ostatní by pak nosili na tričku nápis: Já jsem ten šikanátor. A bylo by jasno.

Zvláštní butik by si otevřela katolická církev, tam by se prodávaly kleriky s pozlacenými výšivkami Buď můj ministrant nebo Hádej, co mám pod sutanou? a kolárky se stylizovaným logem penisu.

No a vládní e-shop, o tom ani nemluvím.

zelené tričko s nápisem jděte už s tím koronavirem do prdele

 

Protože už mě všichni kolem srali s těmi dotazy, kde máš ty tričko, se svým názorem, tak jsem si jedno vyrobil, ať už dají pokoj. A protože jsem sofistikovaný imbecil, použil jsem k tomu domácí počítač a nechal to vytisknout firmu.

 

A výsledek? Posuďte sami.

 

Vysvětlivka:

Homo stultus armentum – Člověk hloupý stádní

 

 

 

Lesní pandemie

 

 

Napsat komentář