1. duben, svátek hoaxu

První dubnový den, známý jako apríl, kdy opouštíme definitivně smutnou zimu a vítáme veselé jaro svými vtípky a legráckami.

 

Dneska ráno jsem se probudil, pustil televizi a ve zprávách říkali, že je celá naše vláda v krymu. Tedy ne na Krymu, té nyní již ruské části světa, ale v kriminále.

Navalného prý pustili s omluvou a tučným odškodněním.

Empiricky bylo dokázáno, že největší uhlíkovou stopu zanechává člověk. Tedy až z popela Grety Thunberg po tom, co byla upálena v Izraeli.

Nohavica vrátil Putinovi vyznamenání.

skála ve tvaru zadnice

Ovčáček dostál svému jménu a odjel do hor, kde obdržel dvě ovce. Do čtyřiadvaceti hodin jednu rozbil a druhou ztratil.

Prezident Zeman zmizel. Podle ověřených zpráv si jej vzali zpět mimozemšťané s tím, že na něj zapomněli a nechali tento starý model dvacet let přesluhovat. Jako kompenzaci nám prý dodají zbrusu nový model dle naší poslední objednávky z padesátých let dvacátého století.

Dnešní den byl stanoven jako nový státní svátek s názvem: „Pálení roušek.“ Vláda na protest proti vlastním nesmyslným nařízením spálila všechny státní zásoby roušek a respirátorů až do třídy FFP3. Ty prý hoří nejlépe.

Pachatelé za chemické zabarvení řeky Bečvy byli dopadeni a jsou hnáni k zodpovědnosti. Budou prý zavřeni, dokud sami nezmění barvu, a to doslova nezčernají.

Organizátoři akcí Majáles a Čarodějáles spojili své síly a uspořádají v Brně megafestival s názvem Papaláščurbes, na kterém zahrají všechny tuzemské skupiny, které kvůli opatřením nemohli veřejně vystupovat. Součástí koncertů na počest odchodu neschopných ministrů bude i tak zvaná ulička hanby. Odhaduje se, že festival potrvá až do půlky června.

Bohužel to byl jen Apríl

 

Trocha historie:

Historek o původu aprílových žertíků je více. Ta nejstarší sahá až do Persie roku 536 před naším letopočtem a je spojována se svátkem Sizdah Bedar.

Evropské dějiny datují svátek do Francie druhé poloviny 16. století, kdy král Karel IX. Stanovil, že začátek nového roku připadá na 1. ledna. Do té doby se slavil 25. března. Někteří však zůstali u původního data a byli označováni za blázny a období oslav za dny bláznů.

 

Odkaz na starší článek:

Velikonoce

1 komentář u „1. duben, svátek hoaxu“

Napsat komentář