Zelený pivo?

Pamatuji si tu hořkosladkou chuť a zelenavou barvu, jak se vždy před Velikonocemi objevila v okolí našich domovů a my jsme věděli, že jaro už je nezadržitelně tady. Jak to mám poznat teď?

 

 

Co to je? Vlastně bylo? Musel jsem se podívat do análu. Tam totiž tato tradice skončila. A míří tam i ostatní tradice: Velikonoce se všemi svými pomlázkami a beránky, Vánoce se svým zdobeným stromem, a hlavně odléváním olova. No to jste se jako zbláznili! Víte kolik zvířátek zabijete, když si stříknete trochu té ohavné látky doma do lavoru?!

 

Co to je za lidi, kteří zorganizovali takto zvrácené celosvětové hnutí, které obvinilo každého obyčejného člověka ze spiknutí proti planetě. Záměrné devastace přírody. Každým svým nezodpovědným výdechem prý mění klimatické podmínky na planetě a zabíjí tím tisíce druhů květin a živočichů.

Kdo jsou ti v pozadí, kteří obviní sadaře, že si nezákonně pohnojil švestky vlastním trusem, ale k do růžova vybarvené Bečvě se otočí zády?!

 

Všude se volá po globalizaci, ale nikdo nechce vidět, že žijeme na jedné planetě. Jakákoliv otrava kdekoliv na naší Zemi ji postupně zachvátí celou. Nikdo nebudeme ušetřeni!

 

Tak přijmeme další a další nesmyslná opatření, kterými se situace ještě zhorší. Až nakonec zjistíme, že jsme zničili ornou půdu, tím pádem nic neroste a díky tomu není co žrát. Ale to nevadí, můžeme si objednat pizzu přes internet. Nebo ne?

 

Ne nadarmo se dnešní společnosti říká spotřební. Nic nevytváří jen spotřebovává. Na výrobu jednoho litru vody je potřeba podle jejích výrobců dva litry vody. Zdá se vám to jako plýtvání? Tak posuďte nezávislé studie jiných subjektů, kteří tvrdí, že reálná spotřeba je sedm až osm litrů vody na litr vody.

 

To zas někdo přijde se spásným nápadem zavřít bazény, aby se ušetřilo? Nebo přikáže domácnostem koupat se jen v sudé dny a v liché bude vodu vypínat? Ale průmysl, který je největší spotřebitel všeho, pojede dál bez omezení. Naopak bude ještě nepokrytě ignorovat předepsané kvóty.

 

Hurá, sešli jsme se tu dnes, abychom naposledy uctili tuto tradici. Od zítřka již byla zákonem vyřazena, protože důsledky jejího uctívání ohrožují naše životní prostředí. Kdo by se i nadále pokoušel o jakékoliv propagování této mrtvé tradice, její dokumentování či vyprávění o ní na veřejnosti, protiví se zákonu a bude stíhán dle trestního práva pokutou či odnětím svobodu na dobu až pěti let.

Sbohem západe slunce!

 

krvavý západ slunce za horizontem

 

Přečtěte si loňský článek:

Zelený čtvrtek

 

 

Napsat komentář