Návod na řešení všech problémů

Heuristika představuje zkusmé řešení problémů, pro něž neznáme algoritmus nebo přesnou metodu.

 

Heuristické řešení je často přibližné, založené na odhadu, intuici, zkušenosti, rozumu nebo vodě. Typickým příkladem Heuristiky je metoda: Pokus-omyl. Sice vám napoprvé nezaručuje nejlepší výsledek, ale metoda je rychlá jednoduchá a univerzálně použitelná.

Což o to u věcí, kde je to padesát na padesát se problému zbavíte nejpozději na podruhé. Jenže u záležitostí s mnoha různými variacemi výsledku se nemusíte trefit nikdy.

 

Podle mého názoru může použití této metody napáchat daleko více škod, než jiné filozofické směry, jako je holismus nebo čirý šamanismus a předpovídání budoucnosti z ptačích kůstek.

 

Zřejmě proto si ji tolik oblíbily světové vlády. Zvláště pak ta naše v tomto oboru vyniká. Takový způsob jí umožňuje neustále přijímat nová a nová opatření bez jakékoliv účinnosti. Kdo si potom dovoluje obviňovat všechny ty úředníky z nečinnosti? Vždyť oni už vypotili padesát dva řešení situace, to je vám snad málo? A do rána vyblijí další čtyři opatření, která jsou úplně stejná jako ta poslední, ale tvrdší.

 

Ve stranických novinách následně vyjde článek o sofistikovaných postupech vlády, která když nemohla najít okamžité řešení, předpokládala, že jej má a zkoumala, jak z něj získat zpětně postup. A když už nevěděla, jak se vylhat ze lži, změnila rovnou ústavní zákon, aby narovnala podmínky pro své rejdy, čímž se dopustila prvního reverzního zákonodárství v dějinách teď už ne-demokracie.

„Hurá!“ Zajásal dav nad paradoxem doby, že čím ambicióznější je projekt, tím snazší je cesta k jeho realizaci.

 

Časopis Antivir vydá seznam největších Fuck Newz, aby názory jejich autorů vyřadil ze hry. A světová zdravotnická organizace podporována dvanácti ministry zdravotnictví z deseti bude pod záminkou ochrany jejich zdraví, zavírat seniory do karanténních kempů.

 

Heuristický gulášek opepří v televizi prohlášením, která poplašná zpráva je poplašnější a kterým nepochybným specialistům máme věřit v prvním čtvrtletí roku 2021. K tomu, jako přílohu, uvaří neumětelský zaručeně vědecký mikrobiologický knedlíček, bez chuti a zápachu, zato hodně nadýchaný. Odporná veřejnost se chytá za hlavu a obyčejný člověk se cítí zmaten.

 

alchymistická laboratoř s různámi lektvary a jedy

Které zprávě věřit rozhodne rozpočítadlem:

Ententyky, dvě politiky, občan je bez elektriky.

Nebyl zticha dost, narazil si nos!

 

Nemohu se zbavit pocitu, že pojem HOAX byl vytvořen jako silný nástroj cenzury. Ale my už se v tom přece vyznáme. Nebo ne?

 

Tato zpráva neobsahuje koronavirus!

 

 

Starší článek k problému s problémy:

Jak zatočit s pěti palčivými problémy současnosti

Napsat komentář