Hříchy online

Dnes se vše přesouvá do virtuálního světa. V podstatě se v něm dá simulovat cokoliv. A co reálný svět?

Pro mnohé z nás se stal virtuální prostor druhým domovem. Těm závislejším i prvním. Utéci od reality, schovat se v kyberprostoru. A netýká se to jen her. Ruku na srdce, snít, či žít jiné životy si odskočí do světa bitů skoro každý.

V temných zákoutích internetu však číhají i mnohá nebezpečí, a kdo si s nimi neumí hned od začátku poradit, může snadno sejít na scestí. Skočí na špek podvodným obchodníkům nebo se jím sám stane. Lehce se zpychne a lže se o svém věku, váze, povaze, vzdělání, pohlaví a jiných poznávacích znameních. Na každém bajtu pak na vás útočí sexuální harašení v podobě obrázků obnažených mužů, či žen, zatím více žen, lákající tě k neobvyklým až zvrhlým hrátkám za tento týden opravdu bezkonkurenční cenu.

Ježííš Kristus na kříži

odpustky

Ale nebyl by to svět neomezených možností, kdyby na každou nemoc nenabízel hned i zaručený lék. Spáchal jsi online hřích, bratře? Bůh je milostivý a odpustí ti na pár kliků, běží dole na obrazovce banner s reklamou. Stačí se přihlásit na naše stránky devout.net a poslat zdrávas šedesáti svým přátelům. Zaregistrovaným uživatelům pak stačí jen čtyřicetkrát. Odpustek si můžeš velmi snadno i koupit. Číslo konta a tabulku s výší částky dle spáchaného hříchu nalezneš na stránkách indulgences.com.

Zde si můžeš též nabít tvou virtuální peněženku, pro případ spáchání nějakého online hříchu v budoucnosti. Z tohoto svatého konta je možno libovolně čerpat kdekoliv na světě a zbavit se tak hříchu pokáním už do čtyřiadvaceti hodin. Naše osvícené webovky zaručí každému věřícímu, že pokud za svůj život nespáchá žádný hřích, bude mu zbylá částka ze svatého konta vrácena v plné výši. Pro momentálně nezaměstnané ovečky je připraven i program půjčky s odloženou splátkou.

zpověď online

Pro ty, kteří mají rádi osobitější přístup je zde sekce confessional, kde se můžete online vyzpovídat. Najdete si nějaké tiché, klidné místo, zapnete kameru a navážete spojení. V tu chvíli se na vás z obrazovky přitepleně zasměje tvář kněze ve slušivém talárku: „Co pro tebe můžu udělat, bratře?“ Zákonitě naberete dojmu, že vám bude vše odpuštěno, vždyť je to přece radost.

A kdo se chce opravdu aktivně zařadit do virtuálního církevního světa, komunikovat se spoluovečkami, příjímat jejich rady a dávat jim ty svoje, vyměňovat si s ostatními zbožné fotografie a navzájem si je hodnotit andílky a čerty, být členem několika různých skupin podle farnosti, či výkladu bible, zvát se na akce a mít přehled nejen o pohybu každé ovečky, ale i vlků, ten se může zaregistrovat na největší božskou síť, která tohle všechno umí s názvem FAITHBOOK!

Už jste také lapeni ve virtuálním světě hříchu?

1 komentář u „Hříchy online“

Napsat komentář