Fanlog

(spojení slov fan + blog)

Pochází z výrazu Fanzin (fan + magazine), který vznikl počátkem čtyřicátých let, aby odlišil fanouškovské časopisy od profesionálních prozinů. Používá se k pojmenování alternativních subkulturních periodik, samizdatových undergroundových časopisů či hardcore punkových scén.

 

Takže fandové blogu pan(a)koše se nutně musí nazývat Fanlogeři.

 

To, že dáváme jazyku na zadek se netýká jenom češtiny. Hybnou silou jsou radikální změny v životě lidí, které si vyžadují své specifické pojmenování. Jde o neologismy – novotvary, ale i slangy a regionální výrazy.

Tak spatřily světlo světa slova jako: Haranténa, prymulex či rouškomil.

Ale nejsou to jen pojmenování z dob korony. Novotvary vznikají zejména spojením dvou slov, již známých. Například: Brexit.

Lidská vynalézavost dala vzniknout i tak bizarním slovům jako: Čvančadra, argumentál, lemrošlap nebo slovní spojení lajková loď.

boty autora v pozadí se Žižkovskou věží

Přečtěte si příběh, jenž je jako z jiného světa:

Blíží se volby a tužkohryzové vylézají z děr a probouzí svá básnická střeva k výkonu maximálnímu. Svoje cintáty pak blejou na billboarďácích, ačkoliv pak není dost papíru na učebnice pro děti. Bijou se v prsa za jejich ekokomické úspěchy, které dřív nebo později udělají z ovčanstva pouhé prduchny z nouze.

Celej fýrerát pak mlží jednu žramózní tezi za druhou jako v prostřeno, že se stydí i leckterá teleblbela. Ten největší předseda babišmentu uspořádá týdně deset kňůferencí, na kterých brečí, že se všichni spikli a pak hrdě lenonizuje, když ho nazvou ofšourníkem. Už jej však nezachrání ani kdyby se transformoval na dobroběžce.

Ostatní kundidáti si nezadají a jako správní korunovaní volakusové začnou vytahovat další kopulismy. Kdekterej okamudra vytáhne kostlivce ze sousedovy skříně, aby ta rekorytarizace nebyla nudná. Další slizometi přejdou do útoku a pandemagogicky vystřelí šíp do večerního dezinfotainmentu, že očkování způsobuje spermagedon je čistá čípovina a slíbí za každej koviďob nový mastný sklo. Hulimil slíbí cokoliv, když bude ve vládě a další jsou postaveni mimo hru. Ženám je jiným politikosexuálem nastaven ferimetr.

Novináři mají radost z nového lůzrporna v přímém přenosu, když se ptají simulátorů odborníků na zaručeně správné informace.

Nejvyšší alkapone a prezidement si hltne ze dva paracetanamoly proti prasečí chřipce a pověří svého cvičeného trolčáčka, aby vyjevil národu, jaké má mít dnes názory.

Lidicím je nastolena demokratura pod rouškou koronafašismu.

 

Pokud něčemu nerozumíte najdete překlad na webu Čeština 2.0

 

Chci se také stát přítelem MrBina.

 

Napsat komentář