Tak kam poletíme na dovolenou?

Doma budou! Už se dost narajzovali, řekla za lidi vláda.

 

V takové době, kdy si ani ptáci nejsou jistí, zda mohou na léto svobodně odlétnout do teplých krajů, to má člověk ještě daleko těžší. Ani samy aerolinky nevědí, co poletí kdy a kam a jestli vůbec něco poletí. Sám pasažér pak nemá jistotu, že i když poletí, tak kde může přistát a za jakých podmínek jej vůbec pustí z letiště.

Oplače tedy na jednu sezónu dovolenou u moře a pokusí se podobný zážitek ulovit v naší české kotlině. Pravda opálení nebude dosahovat těch správně čokoládových tónů studentské pečetě, ale jinak si může cestovatel navodit téměř stejné prožitky jako v cizině. Navíc nemusí rok dopředu bůkovat letenky a ubytování, u nás mu bude stačit auto, a pokud nebudou otevřeny penziony, vyspí se ti otrlejší pod širákem.

Exotická zvířata nahradí naši dobří mravenci a klíšťata umí přivodit nemoci zrovna jako moucha tse-tse. Bahnitý jihočeský rybník by mohl poskytnout i nějakou tu pijavici.

Šumění moře supluje nedaleká cementárna a místo mušlí budou po zemi rozházené střepy z lahváčů u místního obchůdku.

prázdné dva půllitry na stole za deštivého počasí

All inclussive se odvíjí od velikosti kufru auta a co vše je člověk schopen do něj nacpat. Ti se sedanem nebo kombikem mají výhodu. Nezapomenutelné večery na rozkládací kempinkové židli s míchaným drinkem, do nějž vložíte dvě bambusová brčka a tři deštníčky, je umocněn výhledem na místní kravín místo katedrály v Chartres.

Jazykovou bariéru vytvoříte výběrem dobré lokality. Zvláště pro Pražáky doporučuji Hanácko či Slovácko blízko hranic se Slovenskem. Čím opuštěnější oblast, tím lépe.

MPtrojka s výběrem muziky vám navodí atmosféru třeba Chorvatské riviéry, podle toho kam jste se rozhodli, že pojedete na zástupnou dovolenou nebo, jakou hudbu vaše dítě zrovna stáhlo z netu. Ti šikovnější projedou i více států v krátkém čase.

Důležité je provětrat novou bundu, trekové kalhoty, co stály ranec a nepromokavé boty s osmimetrovým vodním sloupcem. Ty jsou moje bejby a nebudou stát v koutě.

 

Když o tom tak uvažuju, ono stejně není v dalekých zemích o co stát, všechno, co je tam, máme doma dvakrát. A k tomu lepší pivo. To nejlepší! Pokud jsou ovšem otevřené restaurace.

 

Ale zájem bude asi obrovský, už jsem viděl na internetu inzerát:

Kupte si vstupenky na léto, zbývají poslední kusy. Nyní speciální nabídka dva dny za cenu jednoho.

A při pohledu na počasí bude hned na to následovat velký výprodej.

 

Napsat komentář