Vakcína

Existuje společnost, které na vás záleží.

 

Dnes jsem dostal podivný dopis. Na omak bylo jasné, že je v něm vložen nějaký předmět. Už jsem dostal poštou pár magnetů a propisek a tak jsem i k této zásilce přistupoval bez zvláštního zájmu.

injekční stříkačka s rudou tekutinou uvnitř - propiska

Jakmile jsem obálku rozlepil, nestačil jsem se divit. Byla v ní injekční stříkačka. Umělohmotná s červenou tekutinou uvnitř. Když jsem ji nakláněl, vzduchová bublina jezdila ze strany na stranu podle toho, jak se tekutina uvnitř přelévala. Uchopil jsem injekci jako bych ji chtěl aplikovat a zmáčkl. Na druhém konci vyjela jehla. Bříškem prstu jsem na ten hrot sáhl. Zanechal na kůži modrou linku. Nakonec to přece jen byla propiska.

Realistická napodobenina této lékařské pomůcky mně patrně měla vnutit myšlenku, že se mám jít očkovat proti chřipce. Kdo mi posílá tak agresivní memento? Která zločinecká organizace se mi podprahově snaží vnutit svoji univerzální vakcínu proti smrti? Na můj vkus je propiska ve tvaru injekční stříkačky až příliš invazivní reklama.

Prohledal jsem obálku a našel typický dopis s fotografiemi podvyživených dětí někde v Africe a s pokrytecky vloženou složenkou.

Možná je to jen generální zkouška, když v této době, kdy nesmíme chodit pro léky do restaurací, nám firma, které na nás záleží, posílá první pomoc a příště přijde v premiéře opravdová vakcína s návodem k použití v pěti jazycích, aby si dávku mohly aplikovat i menšiny.

Je hezké vědět, že se o vás někdo stará. Až za hrob.

 

Další příspěvek na toto téma:

Brňáci

Napsat komentář