Emzáci se cpou všude

„Pyramidy postavili mimozemšťané, očividně,“ napsal Elon Musk. Egypt se zlobí, taky očividně.

 

totem v dutině stromu vypadající jako mimozemšťan

Tak Elon Musk si zase utweetnul, jak bývá občas jeho zvykem. A i přesto, že je prostředí sociálních sítí pro něj válečná zóna, chtěl si asi pokecat s někým mimo domov. Mohl si vybírat, protože jeho příspěvek o tom, že pyramidy postavili očividně mimozemšťané, měl dvacet pět tisíc komentářů. A ne jen tak obyčejných. Mezi jinými reagovala i egyptská ministryně pro mezinárodní spolupráci Rania al-Mašatová. Hned po zdvořilostní pochvale jeho práce jej pozvala do Egypta, aby se mohl na vlastní přesvědčit o svém omylu.

Zdaleka ne tak přívětivý jako ona byl guru egyptologie a bývalý generální tajemník Nejvyšší rady pro památky Egypta Záhí Havás, který objevil hrobky stavitelů pyramid, jež počmárali jejich stěny hieroglyfy s popisem své bohulibé činnosti za svého života. Není divu, že Muskův tweet označil jako naprostý úlet.

Otázkou je jestli si chtěl Elon jen zatlachat a nezvolil dobré téma nebo toužil po pozvání do Egypta s výkladem o stavbě pyramid od renomovaných vědců osobně.

Divím se, že nikoho nenapadlo to otočit. Takže píšu na tweet Elonovi, že mu věřím a rád se nechám pozvat na tiskovku s mimozemšťany, co mají na svědomí stavbu pyramid. Chci vědět, jak to dělali. Mám svůj poznámkový blok popsán všetečnými otázkami.

Co ty na to Elone?

Napsat komentář