(Ne)moc vědomí

Dnes vám prozradím totožnost jediného člověka na světě, který může změnit váš život. Budete překvapeni. Jste to vy!

„Změňte svůj život!“ Hlásaly billboardy u dálnice. „Udělejte svůj život šťastnější!“ Oslovují vás nadpisy článků v časopisech. „Vezměte svůj život do vlastních rukou!“ Křičí slogany na internetu. A na to navazují nabídky těch nejlepších řešení na míru.

Dnes již od 799 korun! Vyřešíme vaše problémy. Najdeme cestu ze slepé uličky. Odrazíme vás ode dna. Navštivte náš motivační seminář: „Jak bruslit na tenkém ledě dnešní doby?“ Pomohl už více než 650000 lidí. Následuje dlouhý seznam měst, kde je vyprodáno: Praha, Pardubice, Hradec Králové, Ústí nad Labem…dokonce i Plzeň. Poslední volná místa jsou jen v Brně.

Ale vy, zoufalci, co to nestihli, nezoufejte. Příští týden bude k dispozici videozáznam se slevou. Plus bonusy, co se o tom povídalo na záchodě. Ještě není pozdě!

socha krále sedícího na trůnu z ledu

Mnoho lidí je schopno utratit nehorázné peníze za sochu z ledu. Její rysy jsou dokonale vybroušeny a umělecké provedení dosahuje geniality Michelangela. Co na tom, že celé dílo podléhá zkáze ještě před vlastním dokončením a tak marnost takového počínání nazýváme prací Sisyfoskou.

Jakoby všichni byli zarytými vyznavači japonské filosofie Wabi Sabi (nezaměňovat s wasabi), která nedokonalost naopak posunuje do popředí a počítá se zkázou dřevořezby už ve chvíli, kdy uříznete polínko na její výrobu. I nedokonalost však podlehne pomíjivosti.

Pokud chcete něco stabilnějšího, něco, co se nerozpustí při změně podmínek, investujte do sebe opravdu důkladně. A tak mě napadá protireklama: Chcete změnit svůj život? Tentokrát opravdu pořádně? Vzít jej opravdu do svých rukou? Nevěnujte čas ani peníze někomu cizímu. Investujte do sebe. Řekněte si svoji cenu, třeba 19999 kč. Jen za 19999 změníte svůj život opravdu od základů. Bude z vás jiný člověk. Záruka je, že již nikdy nebudete jako dřív. Budete totiž znát svou cenu.

Napsat komentář