Bilance

A je to tu! Číslo roku se nám opět zvýšilo o jedničku. Tentokrát na 2020.

Taková situace vždy vybízí k bilancování. Hodnocení svých činů minulých a slibů zasvěcených činům budoucím. Ne vždy se ke slovu dostane i realizace, ale to u mě nehledejte. Co vám slíbím, to také splním. A možná přijde i kouzelník.

Hlavně vám chci poděkovat za přízeň, kterou mě zahrnujete po celý první rok mé existence. Tedy ne přímo mé, mám na mysli existence pana Bina. Je tomu totiž právě rok, co byl vysypán z koše a spatřil světa světlo. A jako Fénix povstal z odpadu lidského a byl zcela recyklován do stravitelné podoby, která se díky vám neustále vyvíjí a roste. Slupky od názorů, obaly na pravdu, zbytky nálad a střípky reality, to vše mu vdechlo život. Občas může i smrdět, neboť se musel plazit stokou, ale vše co dělá, dělá s otevřenýma očima. A jak nezavře oči, tím méně jej donutíte držet pusu.

A když už máme letos takové kulaté číslo, doporučím vám jedno předsevzetí. Tak už si ten telefon, tablet či knihu přece vemte a sedněte si na nějaké romantické místo, třeba do hospody nebo v létě k vodě, a abych parafrázoval staré komunistické heslo: „Lidé čtěte!“ A nejen to. Když už čtete, mějte na získané informace vlastní názor. Nevěřte hned všemu, co slyšíte, používejte zdravý selský rozum.

autor na kovové motorce

A ještě vám prozradím jedno tajemství: Na to, abyste si dávali předsevzetí, nemusíte čekat na nový rok. Měnit svůj život můžete kdykoliv, každou vteřinu a kdekoliv se nacházíte.

A co vás v tomto roce čeká? Plno příjemných překvapení. Jistě jste si všimli, že se změnila úvodní stránka. Nyní máte možnost nahlédnout do mé tvorby daleko hlouběji. Také se můžete těšit na přednášky o mém cestování, doprovázené velkou porcí fotografií opuštěných kostelů a nejen jich.

Vyjde i papírová verze populárního komiksu HeBl a elektronická ročenka příspěvků, které jste si celý minulý rok četli v blogu pana Bina. Těšit se můžete třeba i na překvapení v podobě urbexového okénka.

MrBin

Napsat komentář