Paralelní světy

Titulek z novin: Včera byl objeven nezvratný důkaz o existenci paralelního světa. Přišla s ním paní Kropáčková z Brna-Bystrce.

Vědci si už dlouhou dobu lámou hlavu nad vícerozměrným světem. Bylo publikováno nesčetně článků, vyšlo mnoho knih a do světa se vypustila nejedna diplomová práce na toto téma. Teď však nastal zvrat! Paní Kropáčková volala do redakce, že má nezvratný důkaz o tom, že ona a její manžel žijí v paralelních vesmírech a tak jsme se vypravili do brněnské čtvrti Bystrc a oba manžele detailně vyposlechli.

Kamenná hlava se dvěma lahvemi vína v botách

ON: Neděle byla úžasná. Ráno jsem si užil závody motorek. Pak jsem se proběhl po písečné pláži jednoho nádherného tichomořského ostrova s krásnými modelkami v plavkách. Moře mě ovlažovalo a uvnitř jsem měl takový krásný osvěžující pocit hořké chuti. Tak jsem do břicha zasunul bůček a odešel na fotbal. U třetího gólu jsem měl v puse jak na Jamajce. Občas jsem měl sice trochu zamlženo a odpoledne mi dokonce půl hodiny hučelo v hlavě, ale po šálku dobré kávy to přešlo a já se vrátil do ráje.

Tentokrát jsem jel na člunu do zálivu lovit langusty. Z toho potápění se mně dýchalo mdle, tak jsem si dal doutník. A večer, večer jsem viděl parádní krvavý měsíc. Ještě před spaním jsem vypil šťopičku slivovice pro dobré sny. Ani bych neřekl, co se dá všechno stihnout za jeden den. A to jsem zůstal celou dobu jen v trenýrkách a tričku. Jsem z toho tak unavený, že bych si nejraději vzal v pondělí dovolenou. Nechápu, proč si moje manželka pořád na něco stěžuje.

ONA: Celou neděli proseděl u televize. Proklikával programy, jako zběsilý až se odpoledne ustálil na tom votravným fotbale. Sežral všechen bůček, tak jsme s dcerou měli k obědu chleba s okurkou. To už měl v sobě pět piv a otevřel tu lahev rumu, kterou jsme dostali k výročí. Párkrát jsem prošla kolem a poukázala na to, ale jako by byl hluchý. Vůbec neposlouchal, co jsem mu říkala. Nevyštvala jsem jej ani vysavačem. Jenom si skočil do kuchyně a vrátil se s kávou. Vrcholem bylo, když si zapálil doutník a otevřel dveře na balkon s tím, že to stačí. O půlnoci, když jsem ještě žehlila, stál u ledničky se zakloněnou hlavou. Podívala jsem se na značku na lahvi slivovice a bylo tam zase o deci míň. Pak řekl, že je strašně unavený a usnul tak, jak byl.

Napsat komentář