Seznam životních zklamání

Taky se vám zdá, že ať děláte, co děláte, svět si stejně najde tu svoji cestu, jako voda tekoucí dolů ze stráně. A jeho cesta je vždy odlišná od té vaší.

Určitě jste kolikrát taky měli ten pocit, že nějaká neviditelná entita si načetla vaše přání a pak naprosto škodolibě dělala vše obráceně, aby vás naštvala. Jakoby existoval další rozměr, ve kterém se všichni smějí, až se za pupek popadají, těm vašim zklamáním.

Pár příkladů: Na nuda pláž nechodí jen modelky a modelové. Zataženo a déšť je právě ty dvě hodiny, co jste se rozhodli jít fotit východ slunce. Když zvolíte tmavě modrou barvu, přimíchá se vám do ní oranžová, kterou nesnášíte a nakonec i rudá, aby dohromady daly jakousi fialovou směs, ze které je vám na blití, a o které jste si mysleli, že zmizela ze světa módy už před dávnými časy. Ve frontě na zmrzlinu si děláte legraci, že stejně jíte jen mrkvovou. Pak dojdete na řadu a paní prodavačka vám oznámí, že už mají jen mrkvovou, kterou dnes udělala výjimečně, z hecu jednoho vola ve frontě. Tak si koupíte, co nechcete, což děláte stejně obden na netu a slížete tu křivdu až do dna kournoutku.

Sochy lidí jdoucích do neznáma

V televizi vás vláda přesvědčí, že jejím posláním je lidu slíbit a nedat, aby jej udržovala v neustálém napětí z očekávání. Jakmile se lidé začnou bouřit zklamáním, je schopná vláda schopna slíbit daleko více.

Vrcholem dne je pak nápis na pilíři mostu, který jsem nedávno zaznamenal po cestě odněkud domů: „Homeless go home.“ To sorry jako kam?

Jedno vím, jistě: Až bude možné cestovat mezi dimenzemi, chci se podívat právě do té škodolibé a chvíli si užívat všeho, co jsem si vysnil a stalo se obráceně.

Je všechno jenom náhoda? Zažili jste podobně ironické příběhy i vy? Napište do komentáře.

1 komentář u „Seznam životních zklamání“

Napsat komentář