Otevřený dopis svatému Petrovi z Betsaidy

Věc: Stížnost na stav počasí nejen ve střední Evropě

MrBin

Brno

Vážený svatý Petře,

od té doby, co jste převzal rezort počasí po starověkých bozích, to jde s touto oblastí, dle mého názoru, promiňte, docela z kopce. Vypadá to, jako byste své odpovědnosti zcela pustil z rukou a nechal mezeru bezvládí vyplnit opět řeckými bohy, zcela však bez pravidel a nařízení. Výsledkem je novodobá válka bohů.

Také vaši podřízení, jmenovitě Isidor z Madridu, svatý Heribert nebo váš zástupce Medard, neplní své funkce, jak mají a proto důrazně navrhuji jejich odvolání.

Zatímco Boreas, Notos, Euros a Zefyros se přetahují o to, z které strany bude foukat vítr, Iris a Inó hrají UNO o to, jak bude vypadat obloha.

Otec titánů Úranos zabavil Dióné, takže se na našich polích daří jen řepce.

Bůh hromů již několikrát změnil jméno a stranu, aby skryl věci, jež napáchal ve své minulé funkci. Měli by tedy odejít všichni: Vahagn, Verethragna, Perun, Taranis, Thór i Indra. 

Kořen stromu v lese pokrytý mechem  
Vaše vedení sekce počasí se tak více podobá politickým lobům, než zdravému rozumu. Vyprahlou půdu zachvátí povodně, spláchnou povrchovou vrstvu úrodné půdy, čímž vzniknuvší úhor neudrží žádnou plodinu, jako politik s Alzheimerem své myšlenky.

 
Když jdu ráno do práce, nevím, co si obléci, neboť se během dne vystřídají po dvou hodinách všechny roční období a ještě bonus navíc v podobě slunečního halo. 

 
Žádám vás tímto o okamžitou nápravu. Mám totiž vážné obavy, že půjde-li to s tímto bezvládím dál, budou hrát hokejisté letošní finále mistrovství světa venku na přírodní ledové ploše.

 
 S úctou MrBin

 
 

Napsat komentář